Back to Cr3aTuRa's profile
Cr3aTuRa

Posts by Cr3aTuRa

1,008 posts

  1. #221
  2. #222
  3. #223
    Știați că? Pelicanii
    Reply in Did you know that

    Ştiaţi că… Pelicanii sunt păsări migratoare?

    Acestea sunt păsări acvatice de talie mare cu cioc lung şi puternic care are un sac elastic sub maxilarul inferior. În acest sac pelicanii adună peştii cu care se hrănesc şi preferă ca şi habitat lacurile şi râurile cu adâncimi mici în care îi pot prinde cu uşurinţă.

    Hrana lor este alcătuită şi din peştii bolnavi sau morti din ape, din acest motiv ei mai sunt numiţi şi “sanitarii bălţii”.

    Pelicanii cântăresc până la 10-12 kg şi pot avea mărimea de 140-175 de cm.

  4. #224
    Știați că? Camelonul
    Reply in Did you know that

    Ştiaţi că… Camelonul este de fapt o specie de şopârle?

    Acestea sunt răspândite mai ales în insula Madagascar, precum şi Asia Mica si sudul Spaniei, fiind cunoscute aproximativ 113 de specii.

    Cameleonul poate avea o lungime de până la 30 cm, trăieşte în copaci, are corpul puternic comprimat lateral, iar degetele picioarelor sunt orientate în două laturi opuse, formând un cleşte cu care se prinde de ramuri.

    O particularitate interesantă o reprezintă limba care are o dimensiune impresionantă, putând ajunge la o lungime de 2 ori mai mare decât cea a corpului, asta pentru situaţiile în care hrana este situată la distanţă.

  5. #225
    Știați că? Veveriţele
    Reply in Did you know that

    Ştiaţi că… Veveriţele sunt active tot timpul anului şi nu intră în hibernare?

    Cea mai răspândită rasă de veverita o reprezintă cea gri, populează zone întinse de pe aproape întreaga suprafaţă a emisferei nordice din Europa, nordul Asiei, Orientul Indepartat şi Japonia.

    La noi în ţară se intalneşte veveriţa roscată, care este mai mică decât cea gri, cu blana în nuanţe de la caramiziu la negru-roscat, burta alba şi coada lungă cu fire pufoase şi ciufulite.

    Ca toate rozatoarele, veveritele au 4 dinti în faţă care nu se opresc niciodată din creştere.

  6. #226
    Știați că? Popândăul
    Reply in Did you know that

    Ştiaţi că… Popândăul îşi dublează greutatea pe timpul verii?

    Acesta pe timpul verii mănâncă foarte mult, pentru ca mai apoi când se trezesc din hibernare să rămână cu greutatea iniţială. Pe perioada hibernării funcţiile vitale sunt reduse la minim.

    Popândăul este un animal activ care consumã în general părţile verzi ale plantelor, rãdãcini,seminţe, precum şi insecte , melci sau râme.

    Popândăul este o specie de rozătoare din familia Sciuridae şi este singurul reprezentant european al genului Spermophilus.

  7. #227
    Știați că? Măgarii
    Reply in Did you know that

    Stiaţi că… Măgarii trăiesc peste 50 de ani?

    Aceştia sunt animale foarte puternice şi inteligente fiind primele animale folosite ca mijloc de transport.

    Măgarii sunt renumiţi ca sunt încăpăţânaţi, dar acest lucru reprezintă rezultatul faptului ca au un simţ de autoconservare foarte dezvoltat. Este foarte dificil sa forţezi un măgar să facă ceva ce îi pare contrar interesului sau siguranţei sale.

    Contrar aşteptărilor, măgarii sunt mai puternici decât caii de aceeaşi mărime.

     

  8. #228
  9. #229
  10. #230
    Știați că? Caşalotul
    Reply in Did you know that

    Ştiaţi că… Caşalotul este cel mai mare prădator din lume?

    Acesta este un mamifer marin, cel mai mare cetaceu cu dinţi şi cel mai mare scufundător, fiind descoperit la peste 1200 metri adâncime.

    Caşalotul deţine şi recordul mondial pentru cel mai ascuţit sunet, sunetele acestuia seamănă cu nişte clicuri. Au dimensiuni impresionante în lumea animalelor, masculul ajungând la 20 metri și 52 tone, iar femelele sunt cu 1\3 mai mici.

    Masculii şi femelele migrează diferit, pentru că masculii sunt mai rezistenţi la frigul din regiunea arctică, iar femelele şi puii au nevoie de temperaturi mai ridicate ale apei.

     

  11. #231
    Știați că? Pufinul
    Reply in Did you know that

    Ştiaţi că… Pufinul este singura specie de păsări de mare nordice care traieşte în Oceanul Atlantic?

    Pufinii sau clovnii oceanelor sunt păsări cu un aspect deosebit cu ciocul mare în formă de triunghi, încovoiat şi portocaliu, cu ochii mici negri, pieptul alb şi spatele negru având labele mari şi roşii.

    Interesant la aceste păsări este faptul că aterizeaz[ pe burtă datorită picioarelor care sunt aşezate mai în spate. Pot zbura foarte repede şi în acelaşi timp sunt buni înotători.

    Această specie de păsări care poate fi întâlnită pe coastele oceanelor Atlantic şi Pacific şi este pe lista speciilor pe cale de dispariţie.

     

  12. #232
    Reply in Did you know that

    Ştiaţi că… Pasărea-rinocer are cel mai greu cap dintre toate păsările?

    Deși ciocul este mare, el este ușor datorită țesutului spongilos și lacunar din interior şi îl folosesc ca și papagalii, ca ajutor la cățărat.

    Ochii acestor păsărilor sunt prevăzuți cu un fel de gene, caracter întâlnit rar la păsări, iar picioarele sunt dactile, uneori cenodactile.

    Talia Pasărilor-rinocer diferă de la mărimea unei stăncuțe până la forme giganice care depășesc mărimea unui curcan. Penajul este închis, negru, negru-cenușiu și cafeniu, iar cele din dreptul cozii au rolul de a compensa greutatea capului sau.

     

  13. #233
    Reply in Did you know that

    Ştiaţi că… Peştii Piranha atacă prada în grup?

    Ei pot consuma în doar cateva secunde, până la schelet chiar şi animale de dimensiuni mari.

    Aceste specii de peşti carnivori sau omnivori de apă dulce care vieţuiesc în râurile din America de Sud, fac parte din subfamilia Serrasalminae din cadrul familiei Characidae.

    Piranha îşi atacă semenii si chiar puii atunci cand resursele de hrana nu sunt suficiente.

    Peştii piranha sunt omnivori, dieta lor fiind alcatuită din plante, crustacei, peşti şi insecte. Ei sunt şi necrofagi,deoarece majoritatea speciilor consumă leşuri de animale sau chiar animale muribunde.

  14. #234
    Știați că? Porumbeii
    Reply in Did you know that

    Ştiaţi că… Porumbeii se pot întoarce pe drumul pe care au venit chiar de la 2 000 Km distanţă? 

    Porumbelul este o pasăre bună zburatoare, zborul este înlesnit de oasele porumbelului care sunt subţiri şi pline cu aer, denumite oase pneumatice. Această pasăre este cea mai larg răspândită pe continentul european.

    Porumbeii sunt rapizi, memorează foarte bine ruta pe care trebuie să o parcurgă, nu se lasă uşor prinşi de duşmani. Corpul porumbelului are formă de fus, fiind o formă aerodinamică adaptată la zbor, iar capul este mic, rotund, mobil. Acestea sunt singurele păsări care pot să înghită apa prin sugere, deci nu este nevoie să-şi ridice capul ca să înghită apa.

  15. #235
  16. #236
  17. #237
  18. #238
  19. #239
  20. #240
    [JOC] Cu sau fară?
    Reply in Chat & Socialize

    Jocul este simplu, fiecare membru trebuie să aleagă cu sau fără ceva ... iar dupa ce alege va pune și întrebare de exemplu. [member=Cr3aTuRa]: Cu sau fără ECILA? [member=Thunder]: Cu și apoi [member=Thunder] pune și el o întrebare cum am pus eu.

     

    Cu sau fără ECILA?

     

     

     

     

     

    Nu aveti voie sa repetati o intrebare, 

    Nu aveti voie sa folositi cuvinte vulgare.