1 Pinguinii au doua straturi de pene scurte si indesate si un strat de grasime de sub piele care le tine de cald. Cu toate acestea, unele specii, ca pinguinii regali din Antarctica se lipesc unii de ceilalti pentru a rezista temperaturilor de sub -60o C.
2 Aproape toate speciile de pinguinii se imperecheaza pe viata si nu-si schimba niciodata partenerul. La intalnirea anuala, care se petrece mereu in acelasi loc, perechile se recunosc reciproc dupa sunetele pe care le scot.
3 Pinguinii se inmultesc prin oua. Masculii se ocupa de clocirea oului atunci cand femelele parasesc cuibul, pentru a merge sa se hraneasca.
4 Aceste pasari au foarte putine materiale la dispozitie pentru a-si construi cuiburile astfel ca de regula isi fac cuibul zgariind in pamant o adancitura in care aseaza pietricele.