Unul dintre cele mai masive carnivore este ursul polar. Acesta traieste in zonele cele mai reci ale planetei, acolo unde temperaturile depasesc -30 de grade Celsius iarna, ajungand uneori la 0 grade vara. Cea mai rece zona pentru perioada iernii se gaseste in nord-estul Siberiei, temperaturile ajungand aici pana la -70 grade Celsius. Desi temperaturile par de nesuportat pentru oameni, ele sunt destul de placute pentru ursii polari, al caror corp este extrem de bine protejat de blana foarte deasa. 

 

Ursul polar isi petrece timpul deplasandu-se pe distante foarte mari in cautarea hranei preferate - focile. Ei vaneaza focile pe ghetarii formati pe perioada iernii polare, acestea petrecandu-si aici marea parte a timpului. Dat fiind ca pe perioada verii cand gheata se mai topeste vanarea focilor este mai dificila, pentru a supravietui in aceasta perioada, ursii polari consuma o cantitate foarte mare de hrana iarna, cantitate ce depaseste chiar si de 3 ori greutatea propriului corp. 

Blana ce ii acopera corpul este deosebit de deasa si este formata din fire lungi. Un strat des, lanos si bun la izolarea de frig, strat format din puf, este acoperit de firele de par groase dar matasoase. Chiar daca iti vine sa crezi sau nu, blana ursului polar nu este chiar atat de alba. Vazut din apropiere firul are o culoare putin mai inchisa. Senzatia de alb imaculat este data de imaginea zapazii din jur, reflectata in firele lucioase.

 

O alta adaptare fizica a sa la mediul in care traieste este reprezentata de labele foarte mari in comparatie cu restul proportiilor corpului si chiar in comparatie cu restul speciilor de ursi. Labele rotunde si mari, terminate cu gheare rezistente il ajuta in deplasarea pe zapada si pe suprafetele alunecoase, oferindu-i un bun echilibru.