• Este cel mai puternic dintre feline.

  • Se poate catara in copaci chiar si atunci cand isi transporta prada grea si deseori ramane sa se odihneasca pe crengile copacilor.

  • Isi duce de multe ori prada in copaci pentru a le demonstra leilor si hienelor ca nu i-o pot fura.

  • Este renumit pentru agilitatea sa, pentru faptul ca poate alerga cu pana la 58 km/h, poate sari 6 metri in lungime si 3 metri in inaltime.

  • Este totodata si un excelent inotator.

  • Este in principiu un animal solitar cu teritorii de mari dimensiuni.

  • Asemenea jaguarului, isi marcheaza teritoriul prin urina si prin sfasierea scoartei copacilor.

  • De fel, teritoriul masculului este mai mare decat cel al femelelor, iar daca se intampla sa se suprapuna, acestia tolereaza doar daca se pot imperechea.

  • Ca sa isi anunte prezenta altor leoparzi, acesta scoate un sunet asemanator tusei iritante.

  • Leopardul ajunge sa cantareasca in jur de 70 kg, iar lungimea corpului ajunge pana la 2 metri.

  • Asemenea pisicilor noastre, leopardul maraie cand este nervos si toarce cand este multumit.

  • Datorita faptului ca sunt foarte buni inotatori, leoparzii se hranesc si cu pesti.

  • Culoarea, modelul blanii si lungimea firelor de par difera la leoparzi in functie de regiunea in care traiesc.