-
#1181Reply in Music
-
#1182Reply in Music
-
#1183Reply in Music
-
#1184Reply in Music
-
#1185Reply in Music
-
#1186Reply in Music
-
#1187Reply in Music
-
#1188Reply in Creations Archive
Foarte frumos, imi place cum lucrezi.
#KW
-
#1189Reply in Personal Creations
Frumusel, mai uita-te la tutoriale.
Cum a zis si b0ss, las-o mai usor cu 3D-ul.
#KW
-
#1190Reply in Personal Creations
Hai ca a aparut si avatarul meu pe acolo :))
Lucrezi bestial, coninua tot asa !
#KW
-
#1191Reply in Did you know that
Ştiaţi că…Girafa este singurul animal care isi poate introduce limba in ureche?
Limba unei girafe adulte masoara peste 50 de centimetri. Girafa este cea mai înaltă din toate speciile de animale. Masculii pot avea 4,8 – 5,5 m înălțime și o greutate de 900kg.
Girafele sunt faimoase datorită gâtului lor extrem de lung (care le permite să ajungă la frunzele cele mai înalte și mai fragede din arbori) și picioarelor anterioare care sunt mai lungi și mai mari decât cele posterioare.
-
#1192Reply in Did you know that
Stiati ca?
Sahul a fost inventat in India?
India are cel mai mare numar de sedii postale?
Caile Ferate din India sunt cel mai mare angajator din lume, avand peste 1,6 milioane de angajati?
Primul tren care a mers in India a fost intre Mumbai si Thane in 1853?
In India sunt peste 300.000 de moschei active?
India este pe locul doi in lume la numarul de oameni de stiinta si ingineri?
Bollywood (varianta indiana a Hollywood-ului) produce 800 de filme pe an?
India este cea mai mare democratie din lume?
India este pe locul 2 in lume ca populatie, dupa China, si locul 7 ca suprafata?
India este a sasea tara lansatoare de sateliti in lume?
India este una din cele 3 tari care produc super-computere? Celelalte sunt Japonia si S.U.A.
India se afla pe locul doi in lume ca numar de kilometri de sosele dupa S.U.A?
Numele tarii vine de la raul Indus?
India nu a invadat niciodata nici o tara?
Inainte de colonizarea britanica din secolul 17, India era una din cele mai bogate tari?
-
#1193Reply in Did you know that
1. zăpada este de fapt incoloră, însă cum lumina soarelui este absorbită uniform pe lungimile de undă vizibile, ceea ce noi percepem este “albul zăpezii”;
2. fiecare fulg de zăpadă conține, în medie, 180 de miliarde de molecule de apă;
3. în medie, viteza unui fulg de nea este de 1,7 metri pe secundă;
4. toți fulgii de zăpadă au șase laturi (sunt hexagonali);
5. chiar dacă fulgii de zăpadă sunt întotdeauna hexagonali, din pricina poluării atmosferice, doar rareori sunt perfect simetrici;
6. cel mai mare fulg de zăpadă a măsurat 38 de centimetri lățime și 20 de cm grosime. Potrivit Cărții Recordurilor, acesta a fost observat în Montana, SUA, în anul 1887;
7. prima fotografie a unui fulg de zăpadă a fost realizată în anul 1879 de către savantul german Johann Heinrich Ludwig Flögel
8. cel mai mare om de zăpadă din lume a măsurat 37, 21 metri înălțime și a fost ridicat in anul 2008 în orașul american Bethel (este vorba de omul de zăpadă din imagine). Și pentru a vă face o idee: “crenguțele” puse pe post de mâini sunt de fapt brazi întregi;
9. cea mai mare cantitate de zăpadă într-o singură ninsoare: Thompson Pass, Alaska – 24,75 metri de zăpadă, în iarna anului 1952-1953;
10. cea mai mare cantitate de zăpadă în 24 ore: Silver Lake, Colorado – 2,21 metri de zăpadî în 14-15 aprilie 1921
11. cea mai mare cantitate de zăpadă într-un an: Paradise, Washington – 28,5 metri de zăpadă în iarna 1971 – 1972;
12. cea mai grea iarnă înregistrată în România pare să fi fost iarna din anul 1954. În acel an, în București, zăpada a atins cinci metri înălțime;
-
#1194Reply in Did you know that
Ursul polar este cunoscut ca fiind cel mai mare mamifer din lume, care se hraneste cu carne, deci carnivor in cele din urma, prin excelenta, chiar daca el consuma numai animale marine, insa din intamplare numai acestea ii sunt la indemana.
Aceste specii de urs traiesc cu precadere in zone precum Cercul Arctic, insa nu lipsesc nici din partea de nord a continentelor europene, asiatice si americane. Le place sa stea foarte mult pe gheata din mare dar si in apa, unde sunt inotatori foarte buni.
Ursul polar are dimensiuni foarte mari, picioarele sale solide sunt perfecte pentru deplasarea pe gheata, avand in terminatii gheare foarte intoarse. Totodata si blana cat si parul ii ajuta sa fie inotatori atat de buni, mai ales in apele inghetate, acestea tinandu-le de cald.
Ursul polar denumit si ursul alb, deoarece are culoarea alba, desigur, este cel mai mare exemplar din familia ursilor, iar greutatea sa ajunge pana la aproximativ 680 de kilograme la masculi.
In general se poate spune ca ursii polari sunt animale individuale, ei isi duc traiul singuri, inafara perioadelor de imperechere, insa au fost sesizate si foarte multe grupuri alcatuite totusi cu precadere din mame si pui.
Puii sunt foarte mici si vulnerabili la nastere, ei sunt complet orbi, iar blana nu este deloc deasa, fiind mai degraba fina si greu de numit in acest caz blana. Dupa primele patru saptamani de viata, puii de urs polar „fac ochi” deci ii deschid, insa se vor deplasa singuri abia de la varsta de doua luni si ceva.
Ursul polar nu are alti dusmani inafara de cei mai de temut dusmani ai tuturor animalelor si anume omul. Subliniem acest lucru deoarece omul este singurul pradator al ursilor polari, acestia din urma fiind vanati pentru grasimea abundenta pe care o au si unii si pentru carne.
Ursul polar nu are numai doua denumiri, el este numit si „ursul de mare” pentru ca inoata foarte mult, trupul sau fiind ideal pentru apa. Insa ce trebuie mentionat este si faptul ca ursul polar este poate printre singurele animale care nu are o locuinta, el fiind un nomad desavarsit, plimbandu-se foarte mult, pentru a-si cauta hrana.
Principalele surse de mancare sunt desigur considerate a fi animalele de dimensiuni mai mici. Insa ursul polar nu prefera orice, el mananca indeosebi foci, peste, pui de morsa, iar daca gaseste ca si „aperitiv” iarba de dimensiuni mai mari, cu siguranta nu o va refuza. In medie un urs polar consuma cam 2 kilograne de mancare pe zi, avand in vedere ca in mare parte aceasta este carne, sau poate chiar numai carne.
In ciuda faptului ca nu are o casa a lui, in care sa stea la adapost, ursul polar, are totusi „casa” cu el, putem spune, deoarece stratul foarte gros de grasime ii tine de cald acestuia, oriunde s-ar deplasa.
Si daca blana ursului polar care este foarte deasa de altfel, este si alba, iata o curiozitate desavarsita, acest mamifer are culoarea pielii – neagra.
Ursul polar este o fiinta si foarte inteligenta, este tenace, isi procura cu usurinta hrana, stie sa treaca bine peste eventualele pericole, fiind un vanator excelent si un inotator de elita.
Un urs polar traieste pana la aproximativ 40 de ani. O femela poate sa aiba chiar si jumatate din dimensiunile unui mascul urs polar, ele avand o greutate maxima de 300 de kilograme pe cand un mascul atinge si 650 de kilograme.
Chiar daca este cel mai mare exemplar din specia ursilor, el are cei mai mici dinti, insa si cei mai ascutiti, adaptati la hrana pe care trebuie sa o consume.
Ursii polari, nu numai ca sunt buni inotatori, ei au si un miros foarte bun, un auz aproape perfect si desigur ca pot simti prada si de la 30 de kilometri distanta.
In prezent se estimeaza ca ar exista aproximativ 40.000 de exemplare de ursi polari salbatici, deci inafara de cei tinuti in captivitate, acest numar fiind relativ mic, un motiv in plus de ingrijorare, avand in vedere ca e o specie protejata prin lege. Vanatul de ursi polari este strict interzis, chiar daca oamenii din acele zone ii vaneaza pentru blana, carne si grasime.
Ursii polari se inmultesc de regula pe timpul primaverii, incepand mai exact in martie si sfarsind perioada de imperechere in luna iunie cel tarziu. Dupa perioada de gestatie femelele urs polar dau nastere la maxim doi pui, din care de multe ori nu rezista decat unul, care au o greutate de pana la 600 de grame, blana deasa si ochii inchisi. Ei sunt foarte mici, cat o pisica la varsta de 6 luni aproape. Puii stau pe langa mama lor pana la trei ani, insa abia dupa varsta de cinci ani se poate spune ca ating maturitatea deplina si isi pot forma propriul drum.
-
#1195Reply in Did you know that
Știați că…?
Denimirea „Antarctica” își are originea într-un cuvânt grecesc care înseamnă „opus nordului”?
Dimensiunea acestui continent este 13.209.000 kilometri pătrați? Astfel, acesta este de 2 ori mai mare decât Australia, însă constituie mai puțin de jumătate din dimensiunea Africii.
Cea mai mare parte a Antarcticii este acoperită cu gheață ce are o grosime de peste 1.6 kilometri?
Aproximativ 90% din gheața de pe Planetă se găsește pe acest continent? Mai mult, doar 0.4% din suprafața acestui continent nu este acoperită de gheață.
Nivelul mării ar crește cu aproximativ 60 de metri dacă toată gheața de pe acest continent s-ar topi?
Cel mai mare lac de pe acest continent este Lacul Vostok? Acesta este acoperit în întregime de gheață.
Deoarece plouă foarte rar, Antarctica este considerată un deșert?
Cea mai rece temperatură de pe Terra este -89.2 grade Celsius? Aceasta a fost înregistrată în anul 1983, la stația Vostok, Antarctica.
Deși acest continent prezintă condiții foarte dure de viață, numeroase plante și animale s-au adaptat pentru a se dezvolta aici? Printre cele mai cunoscute animale de aici se numără pinguinii și focile.
Antarctica reprezintă singurul continent cu nicio specie nativă de furnici?
Cel mai mare animal terestru de pe acest continent este o insectă numită Belgica Antarctica? Aceasta este o musculiță fără aripi și are o dimensiune mai mică de 13 mm. Pe acest continent nu există insecte zburătoare. Cele care există sunt negre și strălucitoare și, exact ca puricii, mai trăiesc printre coloniile de pinguini.
Antarctica nu este un continent locuit permanent de oameni? Totuși, câteva mii de persoane trăiesc și muncesc în diverse spații de cercetare dispuse pe acest continent.
Acest continent nu are țări? Nici măcar una. Totuși, acesta este împărțit în mai multe zone numite teritorii, care aparțin diferitelor țări de pe celelalte continente. Cea mai mare parte din acest continent îi revine Australiei.
Antarctica este cel mai bun loc din lume pentru a găsi meteoriți? Există un contrast vizibil între meteoriții întunecați și gheața luminoasă și, mai mult decât atât, aceștia nu sunt acoperiți de vegetație.
Unul dintre cele mai mari iceberguri avea următoarele dimensiuni: lungime – 295 km; lățime – 37 km; suprafață deasupra apei – 11.000 km pătrați și sub apă această suprafață era de 10 ori mai mare.
-
#1196Reply in Introduce Yourself
Bine ai venit iepuras :))
Mersi de cont :*
-
#1197Reply in Chat & Socialize
La multi ani !
-
#1198Reply in Chat & Socialize
La multi ani !
-
#1199Reply in Chat & Socialize
La multi ani !
-
#1200Reply in Chat & Socialize
La multi ani !