Este cel mai puternic dintre feline.
Se poate catara in copaci chiar si atunci cand isi transporta prada grea si deseori ramane sa se odihneasca pe crengile copacilor.
Isi duce de multe ori prada in copaci pentru a le demonstra leilor si hienelor ca nu i-o pot fura.
Este renumit pentru agilitatea sa, pentru faptul ca poate alerga cu pana la 58 km/h, poate sari 6 metri in lungime si 3 metri in inaltime.
Este totodata si un excelent inotator.
Este in principiu un animal solitar cu teritorii de mari dimensiuni.
Asemenea jaguarului, isi marcheaza teritoriul prin urina si prin sfasierea scoartei copacilor.
De fel, teritoriul masculului este mai mare decat cel al femelelor, iar daca se intampla sa se suprapuna, acestia tolereaza doar daca se pot imperechea.
Ca sa isi anunte prezenta altor leoparzi, acesta scoate un sunet asemanator tusei iritante.
Leopardul ajunge sa cantareasca in jur de 70 kg, iar lungimea corpului ajunge pana la 2 metri.
Asemenea pisicilor noastre, leopardul maraie cand este nervos si toarce cand este multumit.
Datorita faptului ca sunt foarte buni inotatori, leoparzii se hranesc si cu pesti.
Culoarea, modelul blanii si lungimea firelor de par difera la leoparzi in functie de regiunea in care traiesc.
Online members
No members currently online