Ştiaţi că… Cormoranii îşi fac cuiburile pe locul ales de mascul?

Aceştia sunt păsări de talie mijlocie care trăiesc şi cresc puii în colonii ajungând la o mărime a corpului între 0,45 si 1,0 m cu o greutate între 360 si 2800 grame.

Cormoranii trăiesc pe coastele mărilor dar şi în apropierea bălţilor sau râurilor înconjurate de vegetaţie. Sunt păsări diurne care consumă o cantitate mare de peşte pe care-i vânează prin urmărirea lor rapidă sub apă.

Păsările sunt răspândite pe toate continentele în afară de Antarctica însă cele mai multe specii trăiesc în regiunile tropicale şi regiunea sudică a zonelor temperate. Nu se găsesc cormorani în Asia Centrală sau Asia de Nord ca și în regiuni întinse din Canada sau regiunile calde aride.