Un pinguin imperial-tată suportă frigul Antarcticii timp de 60 de zile sau chiar mai mult pentru a proteja ouăle din care urmează să iasă puii. În toată această perioadă el nu mănîncă nimic și stă în picioare tot timpul. După ce puii ies din ouă el îi hrănește cu un lichid special din gît și așteaptă ca mama pinguin să vină să aibă grijă de cei mici.