Calutul de mare mascul ramane "insarcinat", nu doar femela. Atunci cand se imperecheaza, asa cum se vede in poza, femela trece ouale din corpul ei intr-o husa a masculului, unde acesta le fertilizeaza acoperindu-le cu sperma sa, dupa care le poarta intre 9 si 45 de zile, pana cand din aceste oua fertilizate ies o multitudine de mici caluti de mare. Dupa ce micii caluti de mare sunt eliberati in apa, fiecare din ei este pe cont propriu, aproximativ 5% din ei supravietuind pana la maturitate, o rata de succes mult mai mare decat la majoritatea pestilor.
Online members
No members currently online