-
#281Reply in Music
-
#282Reply in Music
-
#283Reply in Music
-
#284Reply in Music
-
#285Reply in Music
-
#286Reply in Music
-
#287Reply in Music
-
#288Reply in Music
-
#289Reply in Music
-
#290Reply in Music
-
#291Reply in Maps
Denumire hartă: gg_cotten
Versiune: -
Autor: Taurus#
Număr de sloturi: 32
Imagini: În link.
Link de download: http://maps.cs-bg.info/get/3100/maps16/
-
#292Reply in Maps
Denumire hartă: aim_dust17
Versiune: -
Autor: Mult!k
Număr de sloturi: 32
Imagini: În link.
Link de download: http://gamebanana.com/maps/195912
-
#293Reply in Maps
Denumire hartă: bhop_c21
Versiune: -
Autor: BlueRay
Număr de sloturi: 32
Imagini: În link.
Link de download: http://gamebanana.com/maps/195891
-
#294Reply in Maps
Denumire hartă: bb_mekan_fix
Versiune: -
Autor: Devilmaqquen
Număr de sloturi: 32
Imagini: În link.
Link de download: http://gamebanana.com/maps/195902
-
#295Reply in Maps
Denumire hartă: zm_foda_emk
Versiune: -
Autor: ackooc
Număr de sloturi: 32
Imagini: În link.
Link de download: http://gamebanana.com/maps/195960
-
#296Reply in Did you know that
Ştiaţi că… O vacă se îmbată dacă mănâncă prea multe mere?
Vaca este un animal domestic, care face parte din grupul vitelor cornute mari şi sunt crescute pentru carne, piele şi lapte, dar este folosit şi ca animal de tracţiune.
Acest animal are corpul acoperit cu păr scurt, culoarea diferă în funcţie de rasă. Are urechi mobile şi ochii mari, iar de gât atârnă o cută de piele numita salbă.
Coarnele nu sunt goale pe dinăuntru, ci au un “cep” osos bine vascularizat.
O dată pe an vaca dă naştere unui viţel, pe care îl hraneşte cu lapte până la vârsta de minim 6 luni când sunt înţărcaţi.
În India vaca este considerată un animal sacru. Nu comandaţi carne de vită la restaurant!
-
#297Reply in Did you know that
Ştiaţi că… Ariciul este aproape imun la otrăvuri?
Ariciul este un mamifer mic, nocturn, ce aparţine ordinului insectivorelor, având o lungime a corpului de până la 33 de cm.
Aceştia au membre mici şi puternice, membrele posterioare fiind puţin mai mari şi musculoase ca cele anterioare.
Membrele au câte 5 degete, unde primul şi ultimul deget sunt mai mici în comparaţie cu celelalte degete şi nu au gheare.
Au nişte ochi mici, o ureche externă slab dezvoltată cu un bot mic şi ascuţit, cu o acuitate olfactivă foarte dezvoltată.
-
#298Reply in Did you know that
Ştiaţi că… Struţul nu este originar din Africa?
Paleontologii au probe prin care se poate demonstra că este originar din stepele asiatice, în epoca Eocena de acum 40-50 milioane ani.
Struţul a migrat din Asia prin Europa şi a ajuns in Africa.
Astazi este întâlnit în sălbăticie doar în Africa.
Egiptenii antici antrenau struţii pentru a trage care de luptă.
Acest animal de talie mare poate omorî cu usurinţă un om sau un cal. Ei sunt cunoscuti ca luptători de temut, chiar şi cei domesticiţi, loviturile în faţă cu puternicele picioare şi tălpile tari pot fi letale.
Struţul poate depasi un ghepard, acesta poate alerga cu o viteză de 70 km/h pe care o poate menţine aproximativ 30 de minute.
Struţul e cunoscut ca cel mai rezistent animal terestru.
-
#299Reply in Did you know that
Ştiaţi că… Ţârâitul greierilor poate fi folosit ca şi termometru?
Ţârâitul greierului este un termometru prin care se poate calcula temperatura în grade Fahrenheit, calculând numarul ţârâituri de durată de 15 secunde şi adăugând 40.
Sunetele sunt produse atunci când greierele mascul îşi freacă partea dinţată a piciorului din faţă, cu un sir de aproximativ 50-250 de dinţi de piciorul din faţă opus.
Greierii au trei perechi de picioare, acestea sunt foarte eficiente pentru sãrituri. Picioarele din faţă şi de la mijloc sunt scurte, air picioarele din spate sunt mai lungi decât întregul corp şi foarte puternice.
Greierii sunt cele mai gălăgioase şi mai muzicale insecte, iar până în prezent au fost descoperite peste 1000 specii.
-
#300Reply in Did you know that
Ştiaţi că… Blana vidrelor este alcătuită din 90000 de fire de păr pe cm²?
Toate speciile din această familie au corpul lung şi şerpuitor, picioarele scurte, cu membrană interdigitală, coada lungă musculoasă şi capul mic cu botul scurt.
Lungimea vidrelor variază în jurul a 1m, cântărind între 22 şi 45 de kg.
Animalele au o blană lucioasă cu părul scurt şi des cu peste 1000 de fire/mm², de culoare cenuşie-brună cu un guler de culoare mai deschisă pe gât sau abdomen.
Blana are un rol important de protecţie fiind acoperit de un strat de aer termoizolant în apă.
Vidrele pot să rămână sub apă timp de 8 minute, blocându-și în acest timp orificiile nărilor şi urechilor.
Acestea se hrănesc cu peşte, broaşte, crustacei şi alte nevertebrate acvatice, iar cantitatea necesară de hrană este influenţată de anotimp.




