Back to Cr3aTuRa's profile
Cr3aTuRa

Posts by Cr3aTuRa

1,008 posts

  1. #301
  2. #302
  3. #303
  4. #304
  5. #305
  6. #306
  7. #307
  8. #308
  9. #309
  10. #310
  11. #311
  12. #312
    Știați că? Lipitoarea
    Reply in Did you know that

    Ştiaţi că… Lipitoarea poate supravieţui fără hrană timp de 2 ani?

    Lipitoarea este un vierme inelat care se înrudeşte cu râma, are corpul alungit iar în interior sunt nervii, vasele de sânge şi canalul digestiv.

    La fiecare capăt al corpului, acestea au ventuze cu care se pot deplasa sau se prind de corpul diferitelor animale. Lipitorile se hrănesc cu cantităţi mari de sânge, astfel la o singură “masă” acestea sunt capabile să ingereze o cantitate de sânge de cinci ori mai mare decât propia greutate.

    Lipitorile sunt întâlnite cu precădere în zonele cu multa apă, preferând apele stătătoare.

    Ele sunt folosite cu succes în cadrul terapiilor alternative, fiind utile în tratarea a numeroase afecţiuni grave, printre care amintim: accidente vasculare cerebrale, cheaguri de sânge, hipertensiune, spondilite precum si alte afecţiuni.

    Hirudoterapia sau terapia cu lipitori este frecvent folosite de către medici pentru detoxifierea organismului uman.

    Dacă sângele uman conţine cantităţi mari de toxine, lipitorile refuză să extragă sânge.

  13. #313
    Reply in Did you know that

    Ştiaţi că… Păsările Flamingo se împerechează tot timpul anului?

    Acestea sunt păsări din familia Phoenicopteridae şi sunt cunoscute şase specii de flamingo.

    Majoritatea păsărilor flamingo au un colorit mai mult sau mai puţin rozaceu, ciocul are o structură lamelară şi împreună cu limba formează un sistem specializat de filtrare a planctonului din apă.

    Păsările flamingo pot fi considerate adevărate supravieţuitoare ale naturii, ele făcând parte din puţinele vertebrate ce pot trăi într-un lac vulcanic.

    Ca şi cocostârcul, flamingo stă mai mult intr-un picior, în timp ce celalalt este ridicat şi lipit de corp, chiar şi doarme într-un picior.

    Ciocul acestei păsări are o formă ciudată, special adaptată pentru a separa nămolul şi aluviunile, de mâncare. Principala dietă a păsărilor flamingo sunt algele verzi-albastre şi cele roşii, larvele, insectele, crustaceele, moluştele şi peştii mici. De la dietă se datorează şi culoarea roşiatică a acestpr păsări.

    Ritualul împerecherii la aceste păsări poate dura săptămâni întregi, masculii recurg la ritualuri fascinante, chiar dansuri de curtare, perechile formate sunt destul de stabile, fidelitatea dintre parteneri fiind una de durată.

     

  14. #314
    Reply in Did you know that

    Ştiaţi că… Bulldogul englez nu poate să înoate?

    Datorită capului lor masiv, a corpului solid și a picioarelor scurte această rasă de câini are dificultăți în a se menține la suprafața apei.

    Bulldogul englez este un câine de talie medie cu o alură masivă, cu un corp îndesat, musculos și greoi. Are picioarele scurte, dar sunt foarte puternice.

    Pieptul este foarte lat, adânc și cu musculatura proeminentă. Craniul este foarte lat, pătrățos, cu fruntea teșită pe care pielea formează riduri.

    Botul este scurt, lat și comprimat, maxilarul inferior ieșind vizibil în afară, iar buzele cărnoase atârnă flasc. Ochii mari, rotunzi, exoftalmici sunt plasați departe unul față de celălalt. Urechile mici sunt prinse sus, depărtate și purtate atârnat. Gâtul este scurt și masiv, acoperit cu o piele groasă, ce formează pliuri sub bărbie.

    Parul este scurt, fin, neted și lucios, bine lipit de corp și de culoare bej, maron-roscat, dungat, alb si bălțat.

  15. #315
    Știați că? O prigorie
    Reply in Did you know that

    Știați că… O prigorie poate consuma într-o zi 60-80 de albine?

    Prigoria cunoscută și sub denumirea de albinărel, este o pasăre mică, cu un colorit al penajului viu și frumos colorat.

    Acestea sunt păsări cățărătoare mici, cu picioare scurte, ale căror degete anterioare sunt concrescute la baza lor. Corpul lor este foarte alungit având o lungime de aproximativ 28 cm și o greutate de 50-70 g, aripile sunt lungi și ascuțite cu o anvergură a aripilor de 40 cm iar coada este lungă.

    Ciocul lor este alungit, subțire și ascuțit la capăt, precum și puțin arcuit în jos.

    Vânează insectele, în special libelule precum și albine sau viespi din zbor; ele înghit viespele sau albinele fără a le îndepărta acul, iar veninul acestora nu le face niciun rău.

    Locuiesc în savană, păduri sau în regiuni deschise, în tufărișurile din deșerturi, de la nivelul mării până la 2600 m altitudine.

    Pe timp rece și înnorat, când nu găsesc hrană, prigoriile se adună în stoluri mari și atacă albinele din stupină fiind un temut inamic al acestor insecte; o prigorie poate consuma până la 200 de insecte pe zi.

    Prigoriile sunt pasari migratoare, ele vin la noi prin luna aprilie și pleacă în luna octombrie, fiind cunoscut ca suportă greu frigul.

  16. #316
    Reply in Did you know that

    Ştiaţi că… Cornul narvalului este de fapt un dinte?

    Narvalul este un cetaceeu cu dinţi ce face parte din familia Monodontidae alături de belugă, care trăieşte pe tot parcursul anului prin oceanul Arctic.

    Aceştia sunt cetacee de talie medie spre mică, masculii atingând maximum 5 metri lungime şi o greutate de 1.500-1.800 kilograme. Femelele sunt mai mici, nedepăşind o tonă greutate şi lungimea de 4 metri.

    Ambele sexe au o culoare asemănătoare, un gri-alburiu murdar cu pete negricioase. Puii se nasc complet întunecaţi la culoare, iar pe măsură ce înaintează în vârstă, modelul coloritului se deschide.

    Narvalii se maturizează sexual la 6-9 ani, iar femelele nasc câte un pui la fiecare trei ani. Gestaţia durează 14 luni, iar puii sunt aduşi pe lume primăvara, în lunile aprilie-mai, când părinţii au hrană din abundenţă.

    Specificul acestei familii marine o reprezintă caninul specializat, de cele mai multe ori aceasta modificare apare la caninul stâng superior, care poate atinge 2-3 metri lungime.

    Acest dinte are o formă spiralată şi poate atinge chiar 10 kilograme în cazul masculilor adulţi. Caninul drept rămâne de obicei încastrat în maxilar şi nu creşte deloc. Totuşi, cam unul din 500 masculi prezintă două “coarne” – doi canini care cresc şi ating lungimi similare.

    Femelele au dinţi asemănători, dar mult reduşi, atingând dimensiuni infime comparativ cu cei ai masculilor.

    Narvalii trăiesc în ape arctice şi sub-arctice și de obicei se întâlnesc în apropierea ghețarilor și par să se deplaseze în grupuri de doi până la zece indivizi, separați în funcție de vârstă și sex.

  17. #317
    Cerere Grad - Cr3aTuRa
    Reply in Rank Requests

    Nume: Cr3aTuRa

    Vârstă: 16

    De ce aplici pentru acest grad: Vreau să ajut comunitate cum am ajutat înainte.

    Experienţă de moderare: Se știe.

    Număr de posturi: 1,191

    Descriere în minim 2 rânduri: Altă dată   :P

     

    De reținut: Am refăcut cererea pentru că am primit o șansă.

  18. #318
  19. #319
  20. #320